סדנת שף-טורטייה
טורטייה
מצרכים
300 גרם קמח
3/4 כוס מים פושרים
3 כפות שמן קנולה
קורט מלח
כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים היטב את החומרים היבשים..קמח , אבקת אפיה ומלח
- מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד
- מניחים לבצק לנוח כעשרים דקות ומחלקים לכעשרה כדורים שווים
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק בעזרת מערוך לעלה בדק ועגול
- מחממים מחבת ומניחים כל עלה לטיגון של דקות ספורות מכל צד – ללא שמן
- במידה והטורטייה מתנפחת בזמן הטיגון ניתן להוציא ממנה את כיס האוויר בזהירות על ידי לחיצה במגבת מקופלת
- את הטורטיות ניתן לשמור אחת על השנייה מכוסות במגבת נקייה או להקפיאן ולחמם לפני השימוש