התקשרו אלינו עמוד הפייסבוק שלנו

סדנת שף-פוקאצ'ות חמות

פוקאצ'ות חמות

החומרים לבצק

1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
קורט סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
מלח
מעט שמן זית - לזילוף על הפוקאצ'ות

תוספות
כל מה שתבחרו וייראה לכם מתאים - זעתר ,חצילים ,כוסברה קצוצה , שום ושמן זית.

אופן ההכנה

1. לערה רחבה מנפים את הקמח ומוסיפים  לו את הסוכר והשמרים וערבבים היטב.
2. מוסיפים את שמן הזית, המלח ומעט מן המים ומתחילים ללוש ביד.
3. מוסיפים מים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.
4. במידה והבצק רטוב מידיי ניתן להוסיףעוד מעט קמח,מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כ-15 דקות .
5 שוב לשים מעט את הבצק, מחלקיםלשני כדורים ומתפיחים כ-30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מרדדים את הבצק לפי גודל התבנית שלנו.
7. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים ממעל את הבצק
8. ממליחים מעט , ומוסיפים את התוספת האהובה ממעל ומזלפים שמן זית.