התקשרו אלינו עמוד הפייסבוק שלנו

סדנת שף - אורז חגיגי בחמוציות ואיטריות

אורז חגיגי בחמוציות ואיטריות

החומרים

1 ק"ג אורז בסמטי איכותי
050 גר' אטריות ביצים דקות
1/2 כוס שמן קנולה לטיגון
כף כורכום
100 גרם חמוציות ללא סוכר
100 גרם שבבי שקדים / אגוזים קצוצים / בוטנים קצוצים -מטוגנים במעט שמן
1/2 זר פטרוזיליה טרייה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מחממים סיר עם שמן ומזהבים בו קלות את האטריות.
2. מוסיפים את האורז לטיגון קל לצד האטריות ומוסיפים את הכורכום , הפלפל ,והמלח.
3. מוסיפים את המים ומבאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
4. מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות ומוסיפים את החמוציות והפטרוזיליה הקצוצה
5  מערבבים היטב ומבשלים לעוד חמש דקות.
6. מכבים את האש ובעזרת מזלג ומערבבים ומפרידים קלות את גרגירי האורז ומכסים שוב
7. מוסיפים את שבבי האגוזים ומגישים